Umeås bästa Berglund finns i Thoréngruppen

Några korta (kanske lite trötta) om matchen: Team Thorengruppen SK vs Umeå City IBK
Jag hade tippat kryss och det var nära, oddsen talade stort för Thoren men de fick kriga.

Domarna gjorde en mycket bra insats, vi tackar för SSL-domarna Wissman-Anderssons stabila arbete på banan.

InnebandyUmeås bästa Berglund finns helt klart i Thoréngruppen, förnamn Jesper. Honom skulle man vilja se i SSL. Stark, snabb, lite lagom elak. Skriv upp hans namn. Matchens utropstecken.

Andreas Carlbom (skadad i höst) gjorde inte oväntat 7-7 målet, spelar nästan två perioder, det syns att han saknar matchtid, det där sista som gör Carlbom till Carlbom,  men vilka kvalitéer han har, han ger laget energi och bidrar till dagens vinst.

Umeå Citys mål i PP, det borde man ha filmat., det tog 13 sekunder, ”kan du berätta om det målet Peter Grubbström” . Snyggt!

Mattias Hedlund bäst i City, 3 mål och en assist. Lite av en ledare på banan.

Peder Bodéns straff, en del av behållningen. Och att han går in i PP först när Thoren vunnit bollen… man skall göra det man är bra på:)

Hur var matchen då? Svår… City hade spelet, kändes bättre, i första perioden var de till och men väldigt mycket bättre men det hjälper inte om man inte gör flest mål.  Frågan är hur Thoren vill spela? Inte ha bollen? Spela på chans, kontra? Får fråga vid tillfälle, och se fler matcher då det inte är…. derbyspel. Ni vet… bortahockey på hemmaplan,

Helt ok publiksiffra 861, men det blir ingen riktig stämning. Lite som när man kastar klubborna i en hög och delar lag… alla har spelat med alla. Ni förstår själva. Det är annat  är när Dalen och City möts, eller möttes. City är innebandyns ursprung i Umeå, det är ”vi mot Dalen”… Visst fanns det känslor i kvällens match men långt ifrån ”derbykänslor”gå på. Det blev ändå en trevlig kväll i EXEL-Arena.

På tal om Citykänslan… ”innebandyfolket är nog där men de som brukar gå på Dalens matcher kanske ser idol”, oslagbar kommentar på väg till hallen. Från en person nära mig som var med då det begav sig…

Annonser

1 thought on “Umeås bästa Berglund finns i Thoréngruppen

  1. Ping: FFA-linan, In vino veritas, vem får säga vad? | Ibnytt oberoende innebandyblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s