kritikerna, innebandyns motståndare, tävling o sekretess

Välj inte bort…
I ett random-sammanhang…
Vi pratade om olika funktioner inom innebandyn, typ grupper, hur diskussioner går och beslutsvägar… jag sa att det kan vara bra att ta med ”kritiker” (och då menade jag aktiva, engagerade i klubbar, folk med ”insyn”)… och fick till svar ”nej, vi ska ha med sådana som kan sporten och vill innebandyn väl”.

Jag blev tyst… vad skulle jag tillägga? Det kanske lät värre än det var menat, fick inte tillfälle att fråga och skriver därför av mig här:). Kritikerna kan brinna lika mycket… de har ofta massor med kunnande vill innebandyn väl… Du som är besvärlig och står upp för en åsikt -du behövs.
Tänk om man kunde ta till vara den kraft som finns ute i landet, inte bara ja-sägare, kompisar, likadana… Dynamiken finns i mångfald och det gäller också personligheter och åsikter. Så, nu fick jag det på pränt.

Skvaller-fakta-rykten och sekretess
Att vårda ett förtroende, bevara en hemlighet, lyssna och hålla mun borde vara en självklarhet oavsett sammanhang.
När det handlar om jobb…
Hög moral gällande sekretess i interna frågor är ”ute” inom innebandyn? Hur känslig information det än gäller… på många arbetsplatser kan man få sparken om man läcker information… ”jag säger det bara till dig”.
Sedan finns det den andra sorten… respekt till er som vet att hantera känslig information, förtroenden och ”hemligheter”, ett bevis på att ni tar ert uppdrag på allvar.

Tävling och lek –
det var fredag, det var småkillarnas (6 & 8 år) hockeyträningen, på uterink, det snöade… Vi kom lite sent men hann se nästan en timme, jag frös i mina högklackade skor och snygghandskar. Det var ändå veckans höjdpunkt, vi har missat alla deras matcher i år.
Han är 6 år, spelar med de som är två år äldre, helt utmattad men lycklig efter träningen ”faster såg du mitt backahand mål”? Ja, det gjorde jag… jag ville berätta för honom att han åkte skridskor som om han vore minst nio år, att han är grym med  puck och klubba, bara hans äldre bror var bättre, och passningarna…  hemjobbet.
Men jag har lärt mig med åren… ”du jobbade verkligen bra… det såg tufft ut emellanåt, gjorde det inte ont? Vilket härligt gäng ni verkar vara… hade du kul?” Han log… ”jag vet och du såg att jag gjorde fem mål och att vi vann
Mm… (sa jag ändå rätt saker?)

Detta var ett medan-Vasaloppen-visas-på-TV-inlägg, återkommer med inlägg som blivit kvar i utkast…  om Täby och deras resa i högsta serien, bland annat.
Det händer saker i världen som gör ont… tänker på våra bröder och systrar i Ukraina.  Peace
/Ingrid i Umeå

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s