FFA-linan, In vino veritas, vem får säga vad?

Obs, texten är *uppdaterad här och där, har möblerat om i texten, det smög sig in en del upprepningar och annat igår. (natten till söndag) från och med nu tycke jag att vi använder alkolås när vi bloggar om innebandy. Deal?
BLOGG. Vin i glaset, fingrarna på tangenterna, ”kan vi inte dricka vin istället” hörs det från soffan. Nu gör vi både och på bloggkollegan Antons-sanningensdryck-Jonssons önskemål. Och Eric M. Är det nu sanningen kommer fram? Får hjälp med detta inlägg… ”In vino veritas”

OPARTISK. Hur kan han… Gustaf Ericson som upplevt så mycket med AIK ändå göra ett så bra jobb som expert i webbsändningen (semi 3/7 vs Warberg), nu har jag sett två AIK:are (Ericson o Gunnarzon) som jag skulle välja alla dagar i veckan i TV, om det är just en AIK:are man skall ha:) i TV. Pålästa, håller sig neutrala men tycker saker… gör innebandyn rättvisa. Naturbegåvningar?

Om SSL finns det mycket att skriva -kvartarna
-Det är mycket press på ”dyra lag”, att ta sig lång… skulle inte vilja vara kassör i någon SSL-klubb, fyyyyy.
-Endres publiksiffror är underbara, fredagens grymma. de har hänt mycket med spelet och placering och Tom Iversjö kommer bli ”Årets tränare” men jag har tippat Rönnby -i alla fall. Det är en känsla bara… Just nu bara liten fördel Rönnby som har 1-0 i matcher.
-IKSU… ja men Sara Hjortling (keeper i Pixbo) var också riktigt bra när lägena kom, räcker så. 1-0 fördel Pixbo
-Umeå -SSL-dam = 1-13, inte smickrande men det står 1-0 i matcher.
-”utan att säga för mycket men vi skall ha en spelare som retar gallfeber på en av deras spelare” (Västerbottenkuriren) kunde man läsa i Umeåmedia. Tror inte man behöver köpa PLUS  för att förstå vad Dalen pratar om…
-Djurgården-Falun 1-0 i matcher

Vem får säga vad?
Ja, det var ju AIK-Warberg på TV igår, vi såg den… Det har ju pratats en del om att Kevin Björkström i AIK inte borde ha sagt att han är bäst i stora matcher då han faktiskt spelar sitt första slutspel, nä kanske inte, men Magnus Svensson borde kanske inte ha sagt (?) att Mora inte hörde hemma i SSL då Warberg vann med 12-3 över dem för några år sedan. Jag tycker att vi ska ha färre lag i serien, gå ner till tolv lag. Då skulle kvaliteten bli betydligt bättre (Magnus).
Nu går det ju inte att minska antal lag i en kvartsfinalserie men… ja, ni fattar.

Eller det här… ”var knappt en träningsmatch” ”fanns inget alls i deras spel” om regerande Svenska mästarna Falun. Fast det har ju gått tre år sedan dess…

Jag tycker att det är BRA när spelare SÄGER NÅGOT i media, även de som inte vunnit något och även de som kanske får äta upp saker senare. Heja Kevin och heja Magnus,
menar det.

KVAL SSL. Cirka 1 000 personer på läktaren i eftermiddags då Thorengruppen tog emot Järfälla i kvalet till SLL. Ja vi betalade inträdet.. fast man fick gå in gratis om man var under 20 år:), nä försökte inte ens.

Fredrik och Fredrik -eller Thorengruppens FFA-lina
Fredrik Edholm
gör 6 poäng, Andreas Carlbom gör 4 mål.  Det är den formationen liksom, bäst när backparet Berglund/ Thomsson är inne. Så otacksamt att vara Fredrik Ottosson (gör också 1+1), det är han som städar i den formationen, och det gör han med bravur… men det är lätt att glömma då Carlbom/Edholm står för mål och assist.

Fick vatten på kvarnen (eller vatten på kranen -en Conny) gällande Jesper Berglund har skrivit det förr, han är innebandy-Umeås bästa Berglund. Idag hemmalagets bästa back, krigar och är mycket bra i defensiven. Viktigt pass till 7-4 målet och går in i situationerna även den stund av matchen då andra såg ut att gå ner sig… då Thoren var ”illa ute” Vändningen kom vid Ottosons pass till 4-3 och mål vid 4-4 (skriver detta för att ni inte skall glömma honom och andra som städar i en formation, hjältar)

Så länge det stod 2-4 kändes det inte bra, inte stabilt, sedan kom som sagt 4-3 (oj förlåt 3-4 menar jag, 4-4 och…).
*11-5 (2-4, 4-0, 5-1)

Lemker eller #lemker var där, också och igen, ja…
han kan ta med sig de första 27 minuterna, hade de gjort 5-2 vet i tusan… Alltså Järfälla var varken utspelade eller utklassade men efter 4-4 var det Thorens match. Järfälla är ett ungt lag men ”Stockholms-förutsättningar”, inte ens namn på sina tröjor. Ni vet, det finns de som menar att sådana lag är oseriösa, men inte är det jag.
Vi har inte sett Järfälla på ett tag, tror nog bara Hedegran var en spelare jag kände igen mer än till namnet. Och Stensjö. För mig var Järfälla en röd massa, men det beror till stor del på att jag sett dem för lite, har lärt mig med åren att man måste se lag ett par gånger för att ”se” -på min nivå.

Inte bara kvala, gå upp också?
Ja nu skall Dalen tydligen ändå ha två damlag i SSL, ha så kul (länk till innebandymagazinet). IBF har fått grönt från IBK:s styrelse? Förstår inte hur det funkar med farmarlagen, Levi B (ord i IBK och i Västerbottes innebandyförbund) är inte ordförande i IBF Dalen tydligen, men vilka är IBF:s styrelse? *Vilka har IBF frågat om lov? Om de nu är en egen förening… där *Levi inte är ordförande.

Varför funderar jag ens över sånt här? *Vem bryr sig om farmardöden?
Låt Umeå Citys pojkar 98 ha sju lag i samma serie, om ni vill -som Umeå-representanter, sedan kan Skellefteålagen har tre fyra och sedan så kör vi på och kallar det…  Nu skakar mannen i soffan bredvid på huvudet, kanske är dags att byta ämne.

Bra där säger mannen, han tycker han fått fram det han ville säga… haha -vin och blogg, ja då kan det bli så här. ”om övriga finaler har jag inte sett något” hm… dags att sova här tror jag. Överallt där jag skrev ”jag” skall det stå ”vi”…

Till er alla: Tack för att ni läser här. Jag hann inte dricka mitt vin tack vare er, det kommer att kännas bra även imorgon:).

Ang målsättning IBF Dalen BF, Bakgrund: ”Dalen har på några år tagit klivet upp i seriesystemet och spelar nu i division 1 Norra. Lagets målsättning är att vara ett stabilt division 1 lag med bra division 1 spelare samt att vi ska vara en plantskola för föreningens SSL-lag”. Det är texten på hemsidan (Dalen och Dalens hemsida), men nu grönt för laget att spela SSL nästa år.

Annonser

3 thoughts on “FFA-linan, In vino veritas, vem får säga vad?

 1. Nu hörde jag ju inte Gustaf igår eftersom vi var på matchen men gällande opartiskhet så vill jag lägga till en person som också är en otroligt bra kommentator och det är Kimmo Eskelinen. Jag tycker att också han är väldigt bra och skulle vilja se honom på någon kanal framöver – dock hellre Viasat än TV4 ;).

  En helt annan sak. Nu vet ju jag att du vet, men många verkar missa att det faktiskt finns 3 st Kevin i AIK. De flesta säger/skriver Kevin men menar egentligen Kevin Björkström. Sedan har de också Kevin Lundgren och Kevin Lieback Asp. Man skiljer på killar i andra lag med samma namn men verkar ha svårt att göra det i AIK :).

  • har nu lagt till Kevins efternamn, alltså Kevin B. Tre Kevin = jag borde ha skrivit efternamn. Var en nattblogg som jag skrev:).
   Angående Kimmo sa har jags skrivit det på bloggen tidigare i vår, ja… mycket seriös, lugn och påläst. GÄRNA i TV.
   Vore skoj med innebandy i Viasat, du får jobba på det när du ändå befinner dig i maktens korridorer:)

   • Gillar nattbloggar och jag borde ju ha vetat att du skrivit om Kimmo tidigare (sov för länge i morse) :). Lobbar för innebandyn så mycket jag kan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s