Domare, Lasse G, Storvreta vs AIK och elitsatsning by the book

Det var inte bra att Storvreta vann igår, jag hade spelat dubbeln 1X. Men grattis Storvreta, Ni hade matcher i benen, det syntes. Frågan är om de (Vreta) kan hålla ångan uppe…  kanske vinner Vreta även hemma i helgen… men det är sedan det blir spännande. AIK har inte alls haft lika tufft schema och kan kanske gasa när Storvreta behöver bromsa. Eller så har Uppsalalaget skakat av sig allt strul och skriverier och tar hem den här matchserien…  Tur jag inte skall vara expert i TV men denna ”analys”.

Har läst Lasse Granqvist krönika på Floorballzone, Peter Ahnberg har tagit upp ämnet förr och jag håller med om att TV-matcher borde vara lika med intäkter. Jag skrev om det i veckan, dagen innen Lasse faktiskt:)… det är från ett TV-avtal ersättning för inkomstbortfall och annat skall tas ifrån.
Var tar åsikterna i krönikan vägen nu? Vem plockar upp tråden och tar den vidare till SEI, SIBF?

Att fotpassregeln skall bort ar väl varit klart länge? i juni skrev Innebandymagazinet om det, men först nu är det en ”nyhet” I november 2011 skrev jag på gamla bloggen: Fotpass, hopp, dubbelspark, nick… Får vi se någon ändring? Det är nyttigt att fråga sig varför en regel finns och kom till, eller hur? (bloggen, innebandy enligt mig, november 2011)
Det finns väl inget bättre att säga än ”bra att fotpassregeln tas bort” och om någon har en åsikt kring en annan regel… ni vet väl vart man skall vända sig med ”motioner”.
Bäst av sju har sina sidor, det blir lite avslaget när man har ”många chanser”, så känns det i alla fall. Hoppas på mer känslor ikväll…
Jag tycker att ledare och spelare som som under match klagar på domarna är dåliga föredömen. Fast å andra sidan…

TV4-sport
Ikväll är det TV-match Pixbo vs Falun, rösta med fötterna, slå på TVn då- det finns inget dåligt i att öka antalet som tittar…  skall man sälja reklam är det en viktig fråga, och bilden av innebandy… förbättras.
Det blev nytt säsongsrekord på 70 000 tittare i matchen mellan Storvreta och Mullsjö. så himla roligt för innebandyn.
Mer TV: Det blir lite märkligt att TV sätter på Micken inför sudden, de är väl bara när lagen tar Timeout den skall vara på. Tänk om Micke Hilll hade hävt ut sig något till sina spelare som inte var avsett för TV-publiken. Nu blev det inte så, men tänk om. Om micken skall vara på MÅSTE tränarna veta om det tänker jag.
*uppdaterar, sorry jo men så här står det i seriekraven: Båda lagens tränare kommer att förses med så kallade myggor. Ljudet från desamma läggs endast in vid time outer, samt vid paus inför eventuell sudden death.
Så till alla SSL-tränare, blir det sudden säg inte ”vi ska pissa på dem” eller något i den stilen, micken är på. (slut uppdaterat)
-Och låt inte domare kommentera domslut i TV, tänk om man hade gjort så vid den händelse som sedan gjorde att Egebrant stängdes av, det hade varit bra för Egebrant det, och AIK.

ELIT -UNGDOM -BY THE BOOK
Det har alltid varit eTT omdiskuterat och/men känsligt ämne, det här med elitsatsning för ungdomar. Men i och med att förbundet nu har satt en gräns vid 16 år så kommer föreningar anamma ”elit för ungdom” och klubbarna kan hänvisa till SIU och ”frånta sig ansvaret”. Det är ju det här innebandyn vill…  Eller?
Man jobbar by-the-book och som någon sa ”toppen smalnar, bredden falnar”

Det här inlägget skulle kunna bli hur långt som helst, önskar att någon som brinner för ungdomsidrotten skrev en krönika i ämnet. Hur vill du att det skall se ut i din stad, om du tittar upp… förbi din egen dotter, förbi dina egna drömmar att lyckas som tränare. Förbi din egen vinning och tänk… För vem skull?

Tänk er att jag har en son som nyss fyllt 15, säg att han är född i december. Låtsas att du är tränare i ett P 16 la och får detta brev. Er klubb går ut med att ni har en bra verksamhet och jag hör av mig på förekommen anledning.

———(Tänk glimt i ögat)
Hej IBK innebandy för alla Elit

Jag heter Peter och skriver till er angående min son Albin, nyss fyllda 15 som vill spela innebandy och göra en riktig innebandysatsning. Vi var hos doktorn i fredags och där sa man att sonen måste börja röra på dig. Han väger nu över 100 kg. Han har inte så många kompisar utan sitter mest framför datorn men han har sett innebandy flera gånger och tycker att det ser roligt ut.

Albin är väldigt tävlingsinriktad så elit är ett positivt ord i sonens värld. Det låter bra att man skall få utvecklas på sin nivå, och vi har hört att ni är det klubb i stan som satsar mest på era spelare.

Jag blev extra glad att läsa att ni har ambition att ha kontakt med skola och föräldrar, för vi behöver verkligen hjälp med struktur för Albin om han skall kunna utvecklas som innebandyspelare. Han mår inte bra som det är nu men  när vi läste om er innebandysatsning blev vi verkligen glada.  Vi vill att Albin skall utvecklas optimalt som människa och spelare och lära sig innebandy.

Vi vill gärna veta när vi skall betala in spelaravgiften. När kan vi komma till er träning?

Hälsningar Peter Albinpappasson
PS  Vi bor granne med Fredrik Holtz kusin, Albins idol är Fredik Holtz.
————-

 

Tänk er om det fanns en innebandyns ”Uppdrag Granskning” -en fiktiv person som Peter ringer runt… jag säger dom TV4-sport brukar säga ”hur känns det” att tänka på. 

———-
Från detta till… något helt annat, någon som verkligen är på riktigt.

FRAMGÅNG ELLER FRAMSTEG -rösta gärna

Rösta gärna på Nina Nilsson som ”Årets kvinnliga ledare” Hon valdes ut bland många hundra förslag.

hon gav Umeå ett nytt damlag och resan förtjänar att nämnas.

Minns ni den tragiska händelsen, en bilolycka för 12 år sedan där fem unga handbollsspelare dog, fem spelare i UIK:s damlag. (Aftonbladet 6 mars 2002) Det var Ninas egna lagkamrater som dog, det går inte att ta in, eller hur?
Man kan säga att laget sedan dog av sorg… ”någonstans blev det början till slutet, hur mycket vi än kämpade efteråt”, har Nina berättat, med hänvisning till att det aktuella damlaget sedan lades ner ”det var alltid någon som fattades oss”.

Det har funnits en längtan att ”ge Umeå ett nytt damlag”, att stan skulle ha två lag precis som innan olyckan.

Den 22 september 2013 var en speciell dag… då spelade ”det nya damlaget” sin första match, det var känslosamt för många. En annan ungdomstränare satt på läktaren, han hade några av 97:orna i många år, också han pratade om ”vill så gärna ge Umeå ett nytt damlag”
Fatta den känslan… drivkraften kom från den fruktansvärda olycka, önskan att vilja ge tillbaka och så kärleken till idrotten förstås.

Ninas motto…  ”skall älska handboll och varandra”. i tio år tränade hon 96:orna som nu är stommen i damlaget… så fint. Rösta gärna:

Idrottsledarpriset, Nina Nilsson 

Olyckan den 5 mars 2002 har präglat hela idrottssverige gällande hur man färdas till bortamatcher. Processen hade pågått ett tag, men det blev ännu mer fokus på ”säkrare färdsätt”. Läs Svenska Dagbladet 6 mars 2002. Där finns också några rader om hur UIK bearbetade sorgen de första dagarna, och ett uttalande från en trafiksäkerhetsanalytiker vid Vägverket, samt polisens kommentar. Vi är MÅNGA som aldrig kommer att glömma den dagen, aldrig.
Att ha sin egen dotter i ”nya damlaget” KÄNNS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s