Osvuret, Silly Season, transparens och kanalbyten

VADÅ DIALOG? har inte för avsikt att såga utan fråga… okej?
Envägskommunikation, dialog, debatt, monolog, samtal…  vi använder orden slarvigt, vad menar vi egentligen?
För ett tag sedan tog jag mod till mig och ställde en fråga på SIU-bloggen och har fortfarande inte fått svar. Var det något fel på frågan tro? Det gällde farmarlagen… viktigt och hör verkligen ihop med SIU. Om man vill informera och proklamera borde det framgå, dialog är något annat…

Detsamma gäller kanalbytet TV4-gruppen valde att göra mitt under semifinalspelet, detta är självklart något SIBF/SEI borde informera om , svara på frågor. Vad händer nästa säsong, hur många kommer att kunna se TV-matcherna? Avtalet som löper till 2016… var kanaländringen något som ingick i avtalet. En sak skall man inte glömma, just nu skriver SSL-klubbarna avtal med egna sponsorer, samarbetspartners. TV-matcher kan vara ett argument och när förutsättningarna förändras i TV4 ”drabbar” det även klubbarna. Gittan skrev till mig på Twitter att gärna skulle läsa ett inlägg av mig, lite efterforskning. jag säger dito… Tycker iofs att ansvariga borde berätta läget. Ni vet… transparens.

Officiell blogg och Twitter =dialog -öppet. Har blivit lovad ett svar av SEI, det ser jag fram emot. Har många gånger blivit uppmanad och inbjuden att skicka mail eller ringa SIBF när frågor uppstår, men det är något med det där att skriva mail…
Nu inbjuder SIBF till dialog ”Öppet forum om Svensk innebandy” under SM-finalhelgen. Mellan 10.00-11.15, bra initiativ…  Nu kan jag och alla andra i alla fall inte säga att vi inte fått chansen… 

Vi är många som tycker om Svensk Innebandy. En del tycker att vi är på rätt väg och andra att saker skulle kunna göras annorlunda. Många framför sina synpunkter i sociala medier eller bloggar och det är bra – vi gillar saklig och konstruktiv kritik som leder framåt!
Nu vill vi bjuda in dig som har åsikter, idéer, tips eller allmänt vill säga vad du anser om Svensk Innebandys utveckling till Öppet Forum”.

(undrar vilka ”vi” är i texten ovan)
Och vill man utmana någon i en minidebatt så är det bara att uppge detta…
Eftersom det är ett öppet forum med begränsat antal platser så antar jag att forumet kommer att länkas ut i direktsändning på SSL-play eller annan kanal. Det ser jag fram emot mycket… 

Eftersom innebandymedia inte är intresserade av att föra debatt, undersöka och låta folk komma till tals så måste informationen ut på något annat sätt. Man kan inte säga från snsvarigt håll ”vi svarar gärna på frågor media ställer”, vem ställer frågor undrar jag? Den inbjudan SIBF skickat ut är en bra signal. Sedan är det intressant var diskussionen skall fortsätta, debatten… 1,5 timma = tre ämnen?

FÖRBUNDSKAPTENENS STAND-IN
Student-VM.18-22 juni spelas Student-VM i Singapore det är beslutat att dam/herrlandslagets förbundskaptener är kaptener även vid Student-VM. Nu sägs det att David Jansson tydligen skall vara förbundskapten… istället för Janne Waara. Vad händer? Jansson som idag är kapten i Kanadas landslag, om man nu skall ta in en stand-in eller vad man nu gör så finns det flera kompetenta utan uppdrag i andra landslag… tänker jag. ”det finns för lite SSL-spelare att ta av” fick jag som förklaring till att ordinarie FK inte skall vara med, ja jag har inte frågat ansvariga så jag reserverar mig för faktafel.

Okej… kan man verkligen inte få ihop ett lag med SSL-spelare… ett snabbt överslag någon? Hjälp mig, är det inte ens två spelare i varje SSL-lag som är studenter?
Damernas förbundskapten leder Sverige vid Student-VM vad jag förstod av TV-intervjun.
Det talas om transparens och just gällande uppdrag på förbundet tycker jag man skall sjunga ut… om det skall bli trovärdigt. Uttagningen till student-VM är sedan länge på ”g”. Vet aktuella spelare vem som skall leda laget? Är det viktigt?

KRITIKER -IGEN
Hade nyligen (ännu) en lång diskussion om innebandyns problembarn… de som är kritiska, de som anses (vilja) skada innebandyn. ”Du hör inte till den kategorin Ingrid” tack så väldigt mycket. Trodde faktiskt jag hörde till de ”jobbiga”, bra att det inte är lika med ”dåliga”.
Har skrivit det förr… innebandyns kritiker, de flesta vill innebandyn väl, det måste vara grundinställningen. Har funderat på vilka dessa icke namngivna personer är… kritikerna. Till kritikerna: Thomas Engholm skriver ”vi gillar saklig och konstruktiv kritik som leder framåt”! Jag säger, i en dialog behövs all form av diskussion… alla behövs, Vilket forum?

Jag hoppas alla vill delta i en diskussion, dialog, eller vad som helst, men personangrepp kommer aldrig att vara okej.

Angående SIU
INNEBANDYN VILL, läser den ibland medan jag är ”inne i ett ämne” och på föreningsnivå är det detta INNEBANDYN VILL
-Ger alla som vill en möjlighet att vara med.
-Vilar på en stabil organisation.
-Ger möjlighet till utveckling och utbildning.
-Har en genomarbetad föreningspolicy.
-Strävar efter en jämlik resursfördelning.
-Har en verksamhet som på alla nivåer är trovärdig i förhållande till idrottens idé och mål. (slut citat från styrdokument, innebandy.se)

Där finns himla mycket att diskutera. Innebandyns värderingar och mål finns nedskrivna, hur ofta påminner vi oss om vad INNEBANDYN VILL?

UPPFÖRANDEKOD.
Har funderat mycket på Lasse Granqvist krönika om ”Supportervåldet” jag har läst den flera gånger och det finns många kloka ord i den, saker man kan skriva under rakt av… men vad vill han säga? Får inte ihop hela texten… Samtalet med innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk, och citaten från den tid kommentarsfunktionen var aktiv på SIBF som stängdes av för flera år sedan…
Jag ser fram emot fortsättningen på krönikan.
Älskar Lasses rader: ”uppförandekoden gäller alla i innebandyfamiljen. Inklusive bloggare och näthatare”.

JUST NU INNEBANDY
Mycket har hänt under semifinalspelet och kvalen, texter ligger i utkast. Tidsbrist och annat… mest annat.
-Det var som Umeåbo smärtsamt att se Thorengruppen förlora SSL-platsen, men Mora vann den rättvist. Rättvist också att den som vinner serien spelar i SSL säsongen efter. Finns det någon som tycker att serievinnare skall måsta kvala för avancemang?
Thorengruppen SK kommer att spela i SSL näst-nästa år och många år framöver, deras satsning är långsiktig… nu får de ett år till på sig att rusta för SSL. Mod, kraft och passion är klubbens värdeord. Man föll på modet i sudden, tyvärr. En stor skillnad i dessa två lag var försvaret, Moras forwards var bättre i försvar, skall bli intressant att följa båda dessa lag…

SILLY SEASON
Har nu pratat med flera spelare som blivit uppringda av en samma klubb, som trott att klubben menat allvar med en förfrågan och en av dessa har till och med tackar nej till en annan klubb. Nu visar det sig att den klubben kör den här stilen… man liksom håller kontakt, visar intresse, håller spelare varma… Är det många klubbar som jobbar så? Det känns inte som man respekterar spelarna/människorna… Ni som kan branschen, vad tycker ni?
Många rykten nu om vem som går vart… som det ska vara. har fått ett anonymt tips i frågan men den finten får jag inte på. Det känns som någon vill smutsa och sprida rykten för egen vinningsskull… Silly Season?

Låt mig gissa att Urban Karlsson tränar Dalens herrlag nästa år…  då han inte finns i damlagets nya ledarstab. IBK Dalens hemsida
Var ganska säker på att ovan nämnda Jansson skulle ta Dalens herrar nästa år… men knappast som assisterande. Ja, nu spekuleras det:).

SM-FINALER PÅ LÖRDAG
Sveriges två bästa dam/herr lag möts.
Mora har varit (stor)favoriter till guldet hela säsongen, stod i 2,20 innan slutspelet drog igång. Just nu ser oddsen ut som följer, Mora-Djurgården:
1. 2,20,
X. 5,80
2. 2,20
Djurgårdens sitter på spelare som hör till gruppen ”matchvinnare i stora matcher”. Frågan är vem som vinner coachmatchen. Lämnar det osagt, osvuret är bäst?

Faluns herrar (hemmalag) är favoriter, jag har spelat dubbelchansen med X som ett av alternativen.
1. 2,10
X. 4,90
2. 2,40
Som ni märker… jag vågar helt enkelt inte tippa. Hungern? Kommer att tänka på den här texten, det gör jag ofta i olika sammanhang.

WINNERBÄCK -delar av hans text
Stackars mannen med medaljer...
Stackars mannen med medaljer
som bara putsar sina minnen
han sitter tyst bland gammalt skrot
Kan inte se för allt sot
att ingen sitter mittemot

Stackars den som inte bryr sig
Stackars dom som aldrig tyr sig
till andra än sig själva
och stackars fåglarna i bur

Ja stackars han som aldrig kämpar
Han som säger stackars mobb
Han som hamna först i kön
och blev så nöjd med sin lön
att han glömde sitt jobb

Stackars hämmade lakej
och stackars dig och stackars mig
Det är en konstig värld vi lever i
ja ingenting är vad man tror.. (slut)

OPUBLICERAT
I bloggens utkast ligger flera opublicerade inlägg,
nu delvis inaktuella. Det har hänt något med mig under åren… för fem, sju och nio år sedan klickade jag med lätthet på publicera. Då fanns det också en typ av debatt i zyber som jag saknar… Twitterdebatten är en annan sak, korthuggen, på ytan… Tror ni förstår.

SHAPE SHAPIGARE?
Har köpt nya träningstights… de många kallar springtights, ett ord jag aldrig kommer vänja mig vid. Hur som  helst, de är av sorten ”shape” vilket jag är i stort behov av… de håller in och upp.. klar förbättring, nästan så jag inte behöver ut i spåret:). Eller jo… dags för lite kondis, och muskler efter ett års lågkalorikost och bara tre kilo kvar. Eller så kanske det finns en shapeoverall… nä, skojar.

Om vi inte hörs innan dess, ha en underbar finalhelg i Malmö eller framför TV:n.

TAKE HIS ADVICE
Som Ulf Hallstensson sa en gång, man får plötsligt en massa nya ”vänner” när man spelar final, det måste spelarna vara medvetna om och hålla fokus…

Annonser

1 thought on “Osvuret, Silly Season, transparens och kanalbyten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s