Texter mina bästa

Fyller på… länkar och bakgrund till texter, mina texter. Texter som betytt något speciellt. Eller som varit roliga att skriva, eller som gjort folk arga.

Krönikor,några artilar och gamla blogginlägg kanske.

NÄR LIVET INTE BLIR SOM MAN TÄNKT SIG
Intervju med saknade Klas Pettersson, april 2012 då han levt med sin hjärntumör i 1,5 år. Jag fick förtroendet att berätta hans historia, ett mycket speciellt möte och ögonblick -för oss båda. Har kvar utkasten, inspelningarna… det skulle kunna blivit fler texter, tillsammans bestämde vi vad som skulle publiceras.
”Allt vändes upp och ner”. Kärleken till familjen och innebandyn som drivkraft… Som många av er vet tog tumören Klas liv, han gick bort i augusti 2013, älskad och saknad av många. En person som verkligen gjort avtryck i innebandyn.
Fick veta att hans närmaste uppskattat att läsa texten i efterhand. Det värmer.

KRÖNIKA
Ett Twitterinlägg av programledaren fick till slut bägaren att rinna över.
”Får spelare tacka nej till intervju i TV” min enda krönika på Innebandymagazinet, skrivet efter att upprepade gånger hör TV4-sports studiofolk hänga ut spelare som inte ”ställde upp” i TV -skrev den med utgångspunkt av att ha utbildar många tusen att stå inför publik, eller en kamera. Budskapet: Utbilda spelare, kom ihåg att de är människor och satsa på profiler (stjärnor) -alltså gör PR för innebandyn genom att profilera… med tanke på den begränsade tid innebandyn har i TV.

Om nykomlingar, OM MÄNNISKOR
Texten, krönikan om Umeå City på Warbergs hemsida, en text som skrevs med ett leende, en beskrivning av nykomlingen City men upptäckte medan jag skrev…Texten var också till två personer… hos oss uppskattade som människor och (med-mot)spelare sedan flera decennium. Knappt nämnda i texten men… de förstod.

Fortsättning följer… texter jag skulle vilja skriva, möten som berört och rört upp.

Axplock:
INTRESSANT MED FOG FÖR…
Har gjort många intervjuer med Ulf Hallstensson, intressanta samtal -lite rävspel, alltid glimten i ögat men han bottnar i sig själv -pratar om sånt han kan vet och vill.
som…  i april 2012 tog han Dalen för första gången till en final. Historiskt ögonblick och ett härligt möte ”Jag tror på mitt lag, det spelar ingen roll om det är AIK eller Dalen. Jag tror på mitt lag, det är så jag fungerar”. -lite som en predikan:) Länk ovan.
och om hans tankar då Storvreta inte valde Dalen i semin… inför final.

KÄNSLOR
En speciell resa även för Johan Samuelsson, det märktes… ”Vi har en bra känsla. Det har vi aldrig haft i andra slutspel, inte som den här känslan i alla fall. Jag tycker vi visar att vi kunde resa oss på ett bra sätt efter förlusten på bortaplan”.

MOMENTS:
”Många snackar skit om Täby” Magnus Jäderlund i öppenhjärtig intervju, den hade läsarrekord på Magget … april 2012. Samtalen hade kunnat bli en bok…
Är det dags att ta bladet från munnen? Litegrann, det skulle kännas jävligt bra. En del far med osanningar medvetet och är respektlösa. Jag har alltid valt att inte kommentera påståenden som är negativa om oss. Bättre att jobba vidare och inte bry sig har jag känt. Personer och motståndare försöker alltid vinna fördelar, ibland hitta på saker. Sedan finns det motståndare som alltid visar respekt. Det är dom jag hyllar, det är de som är idrottens själ”. (Binge)

BOJKOTTADE MEDIA?
Sara Kristoffersson som sas bojkotta media då det blev en massa snack om att hon skrivit på för Karlstad, och hade fått jobb i Mora..  mitt under den påstådda bojkotten berättade hon om den här:).  ”Du kan hälsa att jag kommer så klart att gå ut med hur det blir med allt annat när allt är klart” Jätterolig artikel att skriva som ni förstår ”bojkott”.

PROFILER SOM HAR NÅGOT ATT SÄGA
Somliga är lättare att intervju än andra, Aga är en av de ”lätta”, tyvärr blev texten inte lika levande som jag önskat… tidsbrist.
Magnus Augustsson om att han inte bryr sig om att det blev snack när han blev tränare i Warberg. Om ”Jag har på senare år byggt ett bra självförtroende och vad jag själv står för, har ganska lätt att inte bry mig om Twitter, Facebook och mediebrus. Jag agerar inte utifrån vad andra säger och tycker”.
Augustsson menar att han försöker ta innebandyn till en proffsigare nivå, då måste man se tränarjobbet som just ett jobb.

STJÄRNA SOM HELLRE SPELAR
Therése Karlsson som inte älskade rampljuset i media på den tiden men väl på banan lyste hon gärna, hade velat skriva om just detta men jag lyfter fram en annan intervju ”Älskar utmaningen”. Ni vet hon som inte ställer upp på intervjuer:)

David Jansson, Pixbo. Hade gärna gjort fler intervjuer med honom. Här inför kvartsfinalserien mot Dalen.

SOM INTE SYNS SÅ MYCKET I MEDIA
Rickie Hyvärinen, lärorika artiklar att skriva… här om att han är så osynlig i media.
”Jag söker väl inte rubriker, sedan måste ju någon ringa också. Jag har inget behov av att synas, det finns så många andra som gillar rubriker. Det här är nog den första intervjun på ett år utanför innebandyplan”.

Urban Karlsson syns ofta i media, är både rak och kryptisk… vi hade ett samtal om klubbens mål och jag försökte verkligen pressa honom om Dalen gjorde en ”guldsatsningen”. 
Från föreningen har vi sagt att vi alltid vill gå till slutspel med både dam och herrlag, vi vill vara en världsledande förening och föra innebandyn framåt, utveckla sporten för framtiden, sa Karlsson, fick nöja mig med hans svar. Tror jag ställde frågorna på fel sätt, för ”som man frågar får man svar”.

Minns många andra artiklar, idag dödade av sajter som lagt ner… innebandyhistoria, så tragiskt att inte bevara den i alla fall som ”arkiv”. Innebandynytt som ”köptes upp” av Magget, varför fick inte artiklarna ligga kvar, det hände så mycket inom innebandyn just då. Sånt som hade varit nyttigt att ha kvar.
Ladies-sajten, försökte rädda den DÅ DE SJÄLVA SVEK och la ner sjukt med tid, tiden då daminnebandyn fick bäst av fem i slutspel, egna elitdomare och det var heta diskussioner om tv-experter och landslagets träningsschema. 

Artiklar och debatter som verkligen gjorde skillnad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s